De werking van Aromatherapie

Zoals jullie misschien wel weten ben ik groot voorstander van Aromatherapie. Ik gebruik etherische olie veelvuldig en niet zonder reden. Onlangs stond er in het wetenschapstijdschrift Psyche & Brein een mooi artikel over hersenonderzoek en geur. Er wordt veelvuldig onderzoek gedaan naar onze reukzin. Met name naar het effect van geuren op ons gedrag.

Lees meer »

Je HEBT allerlei emoties, je BENT ze niet

Een emotie geeft aan hoe je je op een bepaald moment voelt. Je kunt allerlei emoties hebben. Emoties komen en gaan.  Er bestaan geen negatieve emoties. Er is geen negatief beeld van iets of iemand, ook niet van jezelf. Angst, onzekerheid en eenzaamheid zijn niet negatiever dan sterk, evenwichtig of zelfverzekerd. Er is geen enkele emotie die ALTIJD bij je blijft. Emoties komen en gaan. Je HEBT allerlei emoties, je BENT ze niet. Hoe worden die emoties in je lichaam dan verteerd?

Lees meer »

Holistisch coachen: Lichaam

Holistisch wil zeggen: alles is met elkaar verbonden. De gedachte is dat ieder mens als eenheid van Geest, Ziel en lichaam is.  Geest en Ziel kunnen alleen via het lichaam laten weten dat er een onbalans plaats vindt. Met als gevolg dat er in het lichaam een bepaalde klacht wordt ervaren of gedrag vertoont. Binnen het holistisch coachen kijk ik niet alleen naar de klacht, maar ga ik samen met jou op zoek naar waar de klacht vandaan komt. Wat kun je zelf doen om je bewust te worden van de oorzaak onder de klacht? Wat kun je doen met behulp van voeding, bewustwording, ademhaling, en mindset?

Lees meer »