Hoe jouw kind weer durft te zwemmen in open water

Gepubliceerd op 30 juli 2020 om 11:10

Vast wel eens meegemaakt… lekker naar het strand, of een rondje varen en dan durft je kind niet te het water in te gaan. Bang voor eventuele vissen, krabben, slangen of zelfs haaien! Je kind dwingen helpt niet, het ontkennen van “er zijn geen beesten” helpt ook niet, want die zijn er wel degelijk. Je hoeft je kind niet voor de gek te houden. En je kind oppakken en het water ingooien is nu ook niet de beste methodiek….. maar hoe krijg je je kind toch het water in?

 

Methodiek

Wat is nu de beste methodiek om je kind het open water in te laten gaan? Ontkennen heeft geen zin: ‘Oh joh, stel je niet aan, er zijn helemaal geen beesten. Die zijn allang al weg als jij het water in stapt. Banger voor jou dan jij voor hen.’ Dit werkt helemaal niet. Je kind weet dondersgoed dat er beesten zwemmen in open water. Nee dat gaat echt niet helpen.

Je kind oppakken om vervolgens het water in te gooien is nu ook niet zo’n beste methodiek. Het zorgt ervoor dat het vertrouwen weggaat, en tevens de veiligheid van jou als ouder. Het kan zelfs de angst voor iets nog erger maken.

 

Brengt het met humor

Wat dan wel? Ga samen, vertel dat jij het wellicht ook niet een beetje spannend vindt, maar dat je weet dat de beestjes in het water jou niets doen. Sowieso leven er geen haaien en krokodillen in het water in Nederland. Daarvoor is het veel te koud. Onderzoek de feiten. Door samen te gaan voelt je kind zich gesterkt. Ook nog een mogelijk is de weg vrij maken voor je kind. Jij gaat eerst het water in, en zegt dat je alle vissen en andere beesten verjaagt hebt zodat je de hand kunt reiken naar je kind. Gooi er ook nog een beetje humor tegen aan, laat een scheet of zeg dat je enorme stinkvoeten hebt, succes verzekert. Simpel he?

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.