Angst of niet?

Dit is lastiger dan je denkt. Angst herkennen…. Echt waar, vaak zie je bepaald gedrag en daarachter zit de emotie angst. Nooit geweten dat het om angst ging. Eerlijk waar niet. Zo had mijn zoon heel vaak last van buikpijn. We hebben een allergie test voor gedaan, naar het ziekenhuis (meerdere keren), zakjes voor ontlasting geprobeerd, écht alles geprobeerd, en uiteindelijk was er niets lichamelijks aan de hand volgens de huisarts. Later kwam ik er pas achter dat het om angst ging. Hij had vreselijk last van faalangst. Wilde alles zo perfect doen dat hij er lichamelijke klachten aan over hield. Had ik het maar eerder geweten. Daarom schrijf ik deze blog. Zodat jij als ouder er eerder bij kunt zijn, dan ik met mijn zoon.

Lees meer »

Hoe jouw kind weer durft te zwemmen in open water

Vast wel eens meegemaakt… lekker naar het strand, of een rondje varen en dan durft je kind niet te het water in te gaan. Bang voor eventuele vissen, krabben, slangen of zelfs haaien! Je kind dwingen helpt niet, het ontkennen van “er zijn geen beesten” helpt ook niet, want die zijn er wel degelijk. Je hoeft je kind niet voor de gek te houden. En je kind oppakken en het water ingooien is nu ook niet de beste methodiek….. maar hoe krijg je je kind toch het water in?

Lees meer »

Ontdek welke angst per leeftijd "normaal" is.

“Mammmaaaaa, Pappaaaa….. ik ben bang!” Wat doe je als je kind wakker wordt uit een nachtmerrie? Wegkruipt als er een dier aankomt? Weigert een ladder op te klimmen? Trilt van angst omdat het stormt? Je been vastgrijpt als jij op het punt staat weg te gaan?

Lees meer »

Waarom mijn kind zegt 'Ik kan het niet!'

Vervelend he, als je kind dat zegt. Je wilt zo graag dat het hem/ haar lukt. Dat ze in zichzelf geloven en dan krijg je dit. Gelukkig heb ik daar wat op gevonden, en het is eigenlijk vrij simpel (daarover later meer, eerst even wat uitleg hoe dat nu kan). Je kind denkt dat het iets niet kan, maar het is natuurlijk niet zo.

Lees meer »

6 snelle tips voor een plezierige zomervakantie

Jaaaaa, eindelijk vakantie, maar soms is dat helemaal niet zo leuk, want vaak werk je als ouder nog, en gaat je kind naar de opvang. De ene dag naar opa en oma, de andere dag naar de opvang enzovoorts. Je kind kan daardoor de structuur even niet overzien. Ook de structuur van de dag zelf kan verdwijnen. En ja, dat kan ervoor zorgen dat je kind overprikkelt raakt, snel boos wordt, lamlendig of in de verveling schiet. Wil jij weten welke tips er zijn voor een plezierige vakantie? Lees dan snel verder.  Natuurlijk vind ik het super leuk als je laat weten of deze tips jullie hebben geholpen.

Lees meer »

Massage en coaching????

Dikwijls krijg ik de vraag wat ik nu precies doe met mijn bedrijf..... je doet toch iets met massage? En ook iets met kindercoaching ofzo toch? Het geeft niet dat mensen niet weten wat ik precies doe. Dan ben ik zelf gewoon niet duidelijk geweest. Ja ik doe iets met massage en kindercoaching. Ik ben kindercoach en help ouders en kinderen op weg met allerlei problemen en klachten waar ze zelf niet uit komen. Samen met de ouders en het kind gaan we op zoek naar de oorzaak en oplossingen ervoor. 

Lees meer »

Een compliment is een cadeau

Wanneer gaf jij iemand laatst een compliment? Weet je nog wat het met je deed? In mijn BLOG schrijf ik  waarom het geven van complimenten zo krachtig is en waarom we er echt meer van moeten geven.

Lees meer »

Bedplassen

Bedplassen, het komt vaker voor dan je denkt. Het is voor de ouder en het kind enorm vervelend. Je wordt er hulpeloos én moedeloos tegelijk van. Je wilt zo graag helpen als ouder, maar waar begin je? Je hebt van alles geprobeerd, maar niets lijkt te werken. Wat nu? Wéér langs de huisarts? Toch maar een kindercoach contacten? Of afwachten tot het vanzelf over gaat? Allerlei vragen waarvan je geen duidelijk antwoord hebt en ondertussen gaat elke nacht hetzelfde, bed nat, plassen, verschonen en slapen.....

Lees meer »