De Holistische Massage 

De holistische massage is opgebouwd uit drie onderdelen om indrukken en overprikkeling bij gevoelige volwassenen en kinderen af te voeren en de energiebalans te herstellen. Vooral drukke/onrustige kinderen en volwassenen hebben hier écht baat bij. De massage bestaat uit een hoofdmassage, buikmassage en een voetmassage.

 

1. Hoofdmassage: in het hoofd komen alle zintuiglijke indrukken binnen. De hoofdmassage is een van de effectiefste manieren om rust in het lijf terug te krijgen.


2, Buikmassage: in de buik verteer je zowel je voedsel als ook je indrukken. Bij teveel aan indrukken kunnen er fysieke klachten ontstaan (buikpijn, obstipatie, diarree en hoofdpijn). Door de buikmassage krijgt de emotie ruimte en mag de emotie er ook zijn.


3. Voetreflexmassage: voetreflexmassage is gebaseerd op het principe dat op de voeten reflexpunten liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam. De voetreflexmassage helpt blokkades op te heffen, zodat het lichaam zichzelf kan herstellen en er ontstaat een betere doorbloeding in de organen.


Bij de massage wordt massageolie met etherische olie gebruikt om zo het zelf genezende vermogen van het lichaam extra te prikkelen.