Happy Kids Massage

De Happy Kids Massage methode is een vorm van kindermassage, in groepen ook wel ingezet als onderlinge kindermassage, die over de kleding heen gegeven kan worden. Onderlinge kindermassage betekent dat in groepen de kinderen het aan elkaar geven.
De Happy Kids Massage (HKM) materialen zoals de kaarten en boeken bieden tal van mogelijkheden om deze vorm zowel thuis als klassikaal toe te passen.
Dit in de vorm van vrolijke kaarten, kriebelliedjes en massageverhaaltjes.
Bij alle materialen zit standaard een online gedeelte voor algemene tips en uitleg. Prima voor gebruik binnen het gezin wanneer er geen speciale levensuitdagingen zijn.
Wanneer je HKM echter in groepen, klassikaal of wil toepassen bij kinderen met een speciale levensuitdaging als ADHD. Dan is een workshop, training of ouder / kind begeleiding toch zeker
wel zeer aan te bevelen. Geen enkel kind is gelijk, en soms is de basis van de HKM niet voldoende voor een optimaal resultaat.

Wist je trouwens dat onderlinge kindermassage al jaren zeer succesvol in het buitenland wordt toegepast tegen pesten? Mits dit natuurlijk op de juiste manier gebeurt.